Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mikkeller - Green Gold

2013 júl. 10. § komment § soksörutánkapitány

Újabb skandináv IPA került a poharunkba. Nem, nem ez a heppem, de ez is egyből megragadta a tekintetemet, és amint elolvastam a címkén, hogy Green Gold a neve, azt vettem észre, hogy már a pénztárnál állok vele. Mint utóbb kiderült, a csomagolás teljes összhangban van a sörünkkel, zöld, komlós, Mikkeller.

Kibontjuk, kitöltjük, és arra számítunk, hogy letaglóz majd egy tömény citrus aromafelhő, de nem ez történt. Kellemes, virágos, gyantás, enyhén édes illat fogad bennünket, de ahogy a telt sötét rézszín és a tömör, piszkosfehér hab hívogat, már sejteni véljük, hogy itt nem minden az, aminek látszik. Belekortyolunk, és már tudjuk, igazunk volt. Ez bizony egy dupla IPA!

A krémes testből, amint a malátás első korty leért a torkunkon, pár másodperc múlva kiválik az éles, fűszeres keserű, ami teljesen bevonja szánkat, kiszárítja és a garatból újból és újból visszaköszön. Azt az emléket idézi, amikor gyerekkorunkban mindig megnyaltuk az elemet a bizsergető érzésért, és bár tudtuk, hogy mire számíthatunk, minden egyes alkalommal kíváncsian vártuk, újból ugyanaz fog-e bekövetkezni. És igen, mindig megmaradt a nyelvet bizsergető érzés, ahogy itt is. De nem tudjuk megunni, újból ki akarjuk próbálni..

Komlók: Simcoe, Cascade, Amarillo

Alkohol: 7%

mikkeller_green_gold.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://napiipa.blog.hu/api/trackback/id/tr425398647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.



süti beállítások módosítása